Інтеграція ваг з 1С
  • 22.04.2015

Інтеграція ваг з 1С

Зважування транспорту – задача, з якою часто стикаються в процесах обліку підприємства, що спеціалізуються на вантажоперевезеннях, складському зберіганні, виробництві та торгівлі. У свою чергу програма «1С: Підприємство» - це важлива частина більшості бізнес-процесів. IT4B пропонує використовувати ці складові раціонально.

Правильний крок – грамотно об'єднати їх, що дозволить автоматизувати процес, скоротивши часові витрати і витрати на персонал. Адже при цьому відпаде необхідність платити зарплату, контролювати і мотивувати співробітника, який відповідає за зважування і безпосереднє внесення отриманих даних в облікову систему (монотонну, одноманітну, але при цьому дуже відповідальну роботу). Результат інтеграції зважування і 1С – це можливість якісно обробляти більше заявок в одиницю часу, а, отже, заробляти більше. Давайте розбиратися докладніше.

Інтеграція з вагами: переваги

Завдяки підключенню ваг до системи обліку «1С: Підприємство» ви зможете скористатися всіма перевагами такого рішення:

  1. Прискорення роботи. Інтеграція ваг з програмним забезпеченням 1С підвищить ефективність роботи вашого підприємства. Завдяки нововведенням процедура оформлення і реєстрації ваги скоротиться в рази. Впровадження такої програмної компоненти в діяльність підприємства дозволить значно скоротити час на обробку даних і оформлення документації.
  2. Зниження кількості помилок. Процес зважування стає максимально автоматизованим, завдяки чому виключається ймовірність негативного впливу «людського фактора». Кожен неодноразово стикався з помилками і неточностями при контролі процесу зважування. Із застосуванням вищезгаданої компоненти робота з вагами стане максимально коректною і оперативною незалежно від розмірів вантажу.
  3. Практичне унеможливлення шахрайства і крадіжок. Погодьтеся, момент довіри завжди під питанням. Особливо, якщо мова йде про масштабні проекти, коштовні вантажі. Підключення ваг до 1С повністю вирішує цю проблему. Про шахрайство штатних співробітників, яке може негативно вплинути на розмір прибутку і імідж вашої компанії, можна забути.
Як бачите, приводів для інтеграції ваг в систему обліку «1С: Підприємство» чимало. Таке поєднання при роботі з великогабаритними вантажами, особливо в залізничному, автотранспортному і складському бізнесі, принесе значну економію часу і людських ресурсів, забезпечивши безперебійне і чітке зважування.

Види вагів, які можна інтегрувати з 1С

Схема інтеграції ваг з програмою 1С, розроблена компанією IT4B, – це дійсно продумане, високоякісне і мультизадачне рішення.

Ключові сфери застосування:
  • Залізничні ваги. У вересні 2016 року спеціалістами компанії IT4B реалізований проект по автоматизації процесу зважування залізничних вагонів (цистерн) з використанням статичних вагонних ваг фірми Mettler-Toledo. Інтеграція інтерфейсу між ваговим терміналом Mettler-Toledo і програмою «1C: Підприємство» дозволила автоматично отримувати інформацію про вагу, виконувати обнулення і тарування ваг, мінімізувала вплив «людського фактора» при формуванні логістичних і звітних документів.

zd-vesy-1.png


Інтеграція підтримує вагові термінали ICSXXX, IND780, IND560, IND570, IND310, JagXtreme, які підключені по Ethernet-інтерфейсу. Це розумне рішення для бізнесу.


zd-vesy-2.png

  • Автомобільні ваги. Також у вересні 2016 року для автоматизації процесу зважування вантажного автотранспорту на промислових вагах з датчиками ваги С16 фірми HBM, програмісти IT4B успішно здійснили їх об'єднання з обліковою системою «1C: Підприємство». 


auto-vesy-1.png

Інтеграція дозволила автоматично отримувати інформацію з автомобільних ваг, підключених до вимірювального підсилювача AD104 фірми HBM. У той же час, стандартний програмний інтерфейс управління вагами фірми HBM не дозволяв повноцінно автоматизувати і об'єднати процеси зважування і записи даних в облікову систему. Тому компанією IT4B була розроблена спеціальна компонента, яка реалізовує взаємодію 1С з автомобільними вагами по інтерфейсу RS-232.



auto-vesy-2.png


  • Торговельні ваги. Вищезазначені розробки застосовні і в сфері роздрібної торгівлі. Підключення торгових ваг до 1С значно полегшить роботу супермаркетів, складів-магазинів і т.д.

IT4B: історія успіху інтеграції вагів з 1С

У компанії IT4B працюють професіонали (досвідчені програмісти і проектні менеджери), які можуть розробляти унікальні рішення під конкретну задачу клієнта. Один із прикладів – успішно впроваджений проект об'єднання системи бухгалтерського обліку «1С: Підприємство» і негнучкого інтерфейсу автомобільних ваг HBM. Коли стандартні підходи не працюють, фахівці IT4B обов'язково придумають ефективний альтернативний шлях.

В даний час є можливість інтеграції ваг з наступними різновидами програми «1С: Підприємство»:

  • Управління торговим підприємством;
  • Управління промисловим підприємством;
  • Управління торгівлею;
  • Бухгалтерія для України.

Інтеграція процесу зважування товару і обліку отриманих даних в 1С допоможе уникнути втрат робочого часу і помилок, як технічних, так і пов'язаних з «людським фактором». Робіть правильний вибір: застосовуйте ефективні розробки, які допоможуть Вашому бізнесу бути успішним і прибутковим.

Повернення до списку